Proof of Concept software laten maken

itxplain kan voor u 'proof of concept' software ontwikkelen. Het idee achter een proof of concept - POC - is te kijken of het idee wat op papier staat in de praktijk ook gaat werken. Dit POC zal een zogeheten 'minimum viable product' zijn, wat inhoudt dat een systeem de minimum functionaliteit bevat om ingebruik te nemen.

Organisaties kiezen vaak voor proof of concept, zodat het traject naar een eerste versie kort is. Vervolgens kan het systeem worden uitgewerkt. Speciaal voor proof of concepts - danwel minimum viable products - is het systeem toolbox ontwikkelt. Dit is een administratiesysteem dat reeds vele basisfunctionaliteiten bevat en eenvoudig is uit te breiden.

De doorlooptijd in de praktijk van een proof of concept is in de regel +- 1 maand, afhankelijk van de gewenste functionaliteit.

In de praktijk kan het eenvoudig worden opgeschaalt naar een volledige projecten. Belangrijk is om bij de start van een project toch de volledige scope in beeld te hebben, zodat een goede fundering kan worden gemaakt.

 

Voorbeelden reeds uitgevoerde projecten

Ontwikkeling van een planningstool, +- 2 weken
Voor een beursgenoteerd bedrijf een planningstool gemaakt voor productie en installatie van een rookfilter

Ontwikkeling Self Storage ERP-systeem, +- 3 maanden
Herbouw + migratie administratiesysteem voor een Self-Storage bedrijf vergelijkbaar met Citybox. Functionaliteiten,


Implementatie zoekfunctionaliteit in een bestaande Hotel-site, +- 2
maanden
Voor een aanbieder van hotelovernachtingen de zoekfunctionaliteit geïmplementeerd in Apache Solr. Dit was zowel tekst-based zoeken met autocomplete, als ook facet-based zoeken.

Nadat deze opdracht was afgerond voor een langere periode support geleverd op allerlei andere onderdelen van de website.

 

Gebruikte techniek

Afhankelijk van de opdracht worden daarbij de juiste tools gekozen met een voorkeur voor open source. Bij web-based sites is vaak Java of Php een goede keuze. Mocht u opzoek zijn naar een Desktop oplossing kan er gekeken worden naar Java, C++/Qt, of misschien wel naar een eenvoudige VBScript-oplossing.

 

Contact

Meer informatie over hoe software te laten maken? Neem dan contact op!


Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing