Minimal viable product laten maken

itxplain kan voor u software ontwikkelen op basis van MVP - minimal viable product. De filosofie achter MVP is om software te bouwen met minimale functionaliteit, maar genoeg is voor een eerste versie om in gebruik te nemen.

Organisaties kiezen vaak voor een minimal viable product, zodat in een kort traject een eerste versie wordt neergezet dat kan worden uitgebouwd. Het voordeel hiervan is dat ideeën die op papier zijn gemaakt concreet worden en kan worden gezien waar tegen aan wordt gelopen.

De doorlooptijd in de praktijk van minimal viable producten zijn in de regel +- 1 maand, afhankelijk van de gewenste functionaliteit.

Minimal viable product-projecten worden in de praktijk vaak opgeschaalt naar volledige projecten. Het is daarom belangrijk bij de start van een project de volledige scope in beeld te hebben, zodat een goede fundering kan worden gemaakt.

 

Voorbeelden reeds uitgevoerde projecten

Ontwikkeling van een planningstool, +- 2 weken
Voor een beursgenoteerd bedrijf een planningstool gemaakt voor productie en installatie van een rookfilter

Ontwikkeling Self Storage ERP-systeem, +- 3 maanden
Herbouw + migratie administratiesysteem voor een Self-Storage bedrijf vergelijkbaar met Citybox. Functionaliteiten,


Implementatie zoekfunctionaliteit in een bestaande Hotel-site, +- 2
maanden
Voor een aanbieder van hotelovernachtingen de zoekfunctionaliteit geïmplementeerd in Apache Solr. Dit was zowel tekst-based zoeken met autocomplete, als ook facet-based zoeken.

Nadat deze opdracht was afgerond voor een langere periode support geleverd op allerlei andere onderdelen van de website.

 

Gebruikte techniek

Afhankelijk van de opdracht worden daarbij de juiste tools gekozen met een voorkeur voor open source. Bij web-based sites is vaak Java of Php een goede keuze. Mocht u opzoek zijn naar een Desktop oplossing kan er gekeken worden naar Java, C++/Qt, of misschien wel naar een eenvoudige VBScript-oplossing.

 

Contact

Meer informatie over hoe software te laten maken? Neem dan contact op!


Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing
Php programmeur | Maatwerk software Alkmaar | Maatwerk software Heerhugowaard | Maatwerk software Purmerend | Maatwerk software Zaandam | Software laten maken | Freelance php programmeur Afbouw maatwerk software Blogs