Proof of Concept big-data project laten maken

itxplain kan voor u 'proof of concept' big-data projecten ontwikkelen. Het idee achter een proof of concept - POC - is te kijken of het idee wat op papier staat in de praktijk ook gaat werken. Dit POC zal een zogeheten 'minimum viable product' zijn, wat inhoudt dat een systeem de minimum functionaliteit bevat om ingebruik te nemen.

Big-data projecten hebben vaak unieke eigenschappen waarbij vooraf niet vast staat wat het beste plan van aanpak is. 'Big' kan namelijk zijn dat er veel data is, maar het kan ook zijn dat er veel processorkracht benodigd is. Met regelmaat wordt er ook over 'big-data' gesproken als het simpelweg veel data is, maar voor een enkele computer eenvoudig is af te handelen.

Organisaties kiezen vaak voor proof of concept, zodat het traject naar een eerste versie kort is. Vervolgens kan het systeem worden uitgewerkt. Speciaal voor proof of concepts - danwel minimum viable products - is het systeem toolbox ontwikkelt. Dit is een administratiesysteem dat reeds vele basisfunctionaliteiten bevat en eenvoudig is uit te breiden.

De doorlooptijd in de praktijk van een proof of concept is in de regel +- 1 maand, afhankelijk van de gewenste functionaliteit.

In de praktijk kan het eenvoudig worden opgeschaalt naar een volledige projecten. Belangrijk is om bij de start van een project toch de volledige scope in beeld te hebben, zodat een goede fundering kan worden gemaakt.

 

Voorbeelden reeds uitgevoerde projecten

Ontwikkeling van een zoekmachine, +- 2 maanden
Voor een hotel verhuur site is een zoekmachine met autosuggest geïmplementeerd. Dit betrof een high-traffic site met Apache Solr als search-engine en Php als frontend.


Bouw vakantiehuizen website, +- 2 maanden
Een affiliate website met vakantiehuizen inclusief beschikbaarheid van Belvilla + Interhome. Het systeem was gebouwd op basis van Java, Spring MVC en Apache Solr.

Ontwikkeling Self Storage ERP-systeem, +- 3 maanden
Herbouw + migratie administratiesysteem voor een Self-Storage bedrijf vergelijkbaar met Citybox. Functionaliteiten,

 

Gebruikte techniek

Afhankelijk van de opdracht worden daarbij de juiste tools gekozen met een voorkeur voor open source. Bij web-based sites is vaak Java of Php een goede keuze. Mocht u opzoek zijn naar een Desktop oplossing kan er gekeken worden naar Java, C++/Qt, of misschien wel naar een eenvoudige VBScript-oplossing.

 

Contact

Meer informatie over hoe software te laten maken? Neem dan contact op!


Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing