Freelance / zzp software bouwer

itxplain is een software ontwikkelaar dat webbased maatwerk software en database applicaties bouwt middels Software as a Service. Uitgevoerde projecten uit het verleden zijn zowel nieuwbouw als ook herbouw van bestaande software. In overleg is het mogelijk bestaande software te onderhouden en door te ontwikkelen.

Uitgevoerde projecten variëren van kleine administratiesystemen tot complexe maatwerk ERP-/CRM-systemen met API-koppelingen naar andere partijen. Opdrachtgevers zijn zowel MKB'ers tot beursgenoteerde bedrijven.

Om als zzp'er / freelance software bouwer vlot nieuwe projecten te ontwikkelen is toolbox gebouwd. Dit is een open source systeem dat reeds vele functionaliteiten bevat en waarmee in korte tijd serieuze projecten kunnen worden neergezet.

De 
doorlooptijd van start tot ingebruikname is in de regel 1 tot 3 maanden.

 

Wat is itxplain

     

 

Werkwijze maatwerk software

Vooraf wordt besproken wat de wensen zijn en wordt er geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn voor het gewenste budget. Vervolgens wordt een plan van aanpak met roadmap gemaakt en start na akkoord de ontwikkeling. De bouw wordt zoveel mogelijk opgedeeld in fases en iteratief ontwikkelt. Op het moment dat het product rijp genoeg is kan deze in productie worden genomen.

Voor het maken van ict oplossingen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van open source systemen. Omdat de meeste software dezelfde basisfunctionaliteit nodig heeft is toolbox gemaakt. Dit is een modulair systeem om bedrijfssoftware te maken, met een focus op korte doorlooptijden. Een soort "WordPress voor bedrijfssoftware". Hiervan kunt u een demonstratie krijgen, zodat u van te voren weet hoe het systeem er uit komt te zien en aanvoelt!

Het voordeel van een freelance software bouwer / zzp software bouwer is dat voor kennisoverdracht er op locatie worden gewerkt.Methodiek van werken

 

Migratie

Mocht u reeds een bestaande database of systeem hebben, dan is het meestal mogelijk deze gegevens geautomatiseerd te importeren. Verstandig is om dit tijdens het testen te doen en kort voordat het systeem in productie gaat.

 

Oplevering

Projecten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd,

Fixed price, ontwikkelt voor een vooraf afgesproken bedrag
Uurbasis, op basis van nacalculatie
Abonnementsbasis, de software wordt door ons ontwikkelt en na voltooiing aangeboden als dienst voor een abonnementsprijs


De software kan zowel cloud-based worden aangeboden alsook geïnstalleerd worden op uw server. Zowel Windows Server als Linux wordt ondersteund.

 

Contact

Vragen of meer informatie over software te laten maken door een freelancer of zzp'er? Neem dan contact op of bel 085 002 0095
Administratiesoftware, maatwerksoftware, registratiesoftware en bedrijfssoftware voor midden- en kleinbedrijf, zorg, onderwijs en meer!Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing