Webservice API koppeling met Excel

Recent ontvingen we een offerte aanvraag voor een rapportage uit een kassasysteem. Het probleem was dat de bestaande rapportage-module van de leverancier niet voldeed, omdat een aantal gewenste velden niet in het rapport terug kwam.

Gezien het kassasysteem mogelijkheden heeft tot een API-koppeling is er voor gekozen een zogeheten "webdata source-bridge" te maken. Dit is een "brug" tussen de REST-API koppeling en Excel. De "bridge" is een stukje software dat de API-koppeling van het kassasysteem aanroept en het resultaat vertaalt naar een formaat dat Excel begrijpt en ingelezen kan worden middels een "Webdata-source".


API koppeling naar Excelsheet
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BYNa afstemming welke velden in de Sheet getoond moesten worden en een korte inventarisatie van de API, kon vlot een passende offerte gemaakt worden. De totale doorlooptijd van het project was +- 1 week.

Bent u ook opzoek naar een koppeling naar uw office pakket middels een webservice, SOAP-API, REST-API of andere mogelijke koppeling?

Neem dan contact op om meer te weten te komen!

Gerelateerd

23-05-2019 Microsoft Access naar web applicatie
06-03-2019 Moneybird API koppeling maken met Php of Java
09-01-2018 Software laten maken
08-02-2017 Minimal viable product toepassen op software ontwikkeling
- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing
Php programmeur | Maatwerk software Alkmaar | Maatwerk software Heerhugowaard | Maatwerk software Purmerend | Maatwerk software Zaandam | Software laten maken | Freelance php programmeur Afbouw maatwerk software Blogs