Maatwerk software testen

Een ondergeschoven kindje bij maatwerk software ontwikkeling is vaak het test-traject. Uiteraard loop je hier vanzelf tegen aan, bewust danwel onbewust vanwege het naarboven komen van bugs. Het is verstandig dit actief op te pakken, door te veel bugs kan bijvoorbeeld het draagvlak van de nieuwe software minder worden.

Er zijn verschillende niveau's waarop getest kan worden,


In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk dat de software functioneel werkt. Daarnaast kan er aan een Php applicatie ook performance eisen gesteld worden, mocht het een high-traffic applicatie betreffen. Een Php programmeur kan hiervoor zogeheten unit-tests maken, zodat u weet wat de capaciteit van de applicatie is.

Op gebruikersniveau is het belangrijk te inventariseren welke browsers er ondersteund moeten worden. Daarnaast zijn er steeds meer schermen met verschillende verhoudingen en scaling.

Om structureel te testen kunt u use-cases maken. Hierbij gaat u alle mogelijke situaties inventariseren, noteren en worden vervolgens getest bij elke release. Dit werk kan ook geautomatiseerd worden. Use-cases zoals performance-tests kunnen eenvoudig door een Php-programmeur opgepakt worden. Browser-tests kunnen uitgevoerd worden middels 'Web Browser automation' tools, zoals Selenium.

Onze methodiek van werken ziet er als volgt uit,

Meer weten over software ontwikkeling? Lees de pagina over maatwerk software laten maken.

- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing