Meekijken.info - remotesupport voor Windows, Linux & OSX

Recent is het Meekijken.info platform gelanceerd. Dit is een platform waarmee eenvoudig ondersteuning op afstand geboden kan worden - een soort van TeamViewer clone. Het project is opensource en de broncode zal in de toekomst online gepubliceerd worden.

De reden voor de bouw van dit platform is om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Op Meekijken.info staat een tool waarmee wij eenvoudig op afstand kunnen meekijken op uw scherm. Zowel Windows, Linux als OSX worden ondersteund.

Nadat u de tool heeft gedownload en start krijgt u een scherm waarop u uw gegevens kunt invullen. Nadat deze zijn ingevoerd en u klikt op 'Verbinden' wordt er automatisch een ticket aangemaakt. Vervolgens wordt er een push-notificatie middels Telegram of WebPush aan degeen die op dat moment dienst heeft gestuurd.

De opzet van de applicatie is alsvolgt, met Qt is er een frontend gebouwd. Hiermee worden API-calls gedaan naar het ticketingsysteem en krijgt de client een login/wachtwoord om een reverse-proxy op te zetten. Deze loopt via een http-tunnel, zodat het systeem ook werkt achter een proxy. Als er een tcp-tunnel is opgezet wordt er een VNC-server gestart op de client, waarmee de pc op afstand bestuurd kan worden. Hiervoor is een fork van TigerVNC gemaakt.

Gebruikte libraries & software zijn,

De tijd benodigd voor het bouwen van een proof of concept was 44 uur. De 6 weken daarna is het project uitgebouwd en doorontwikkelt naar de eerste versie klaar voor het publiek.

Wilt u meer weten over dit project, of wit u sparren over een eigen project? Neem dan contact op!

Gerelateerd

07-05-2018 HTTP tunnel maken met Apache
09-01-2018 Software laten maken
- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing
Php programmeur | Maatwerk software Alkmaar | Maatwerk software Heerhugowaard | Maatwerk software Purmerend | Maatwerk software Zaandam | Software laten maken | Freelance php programmeur Afbouw maatwerk software Blogs