Waarom Toolbox?

Er zijn reeds vele systemen in omloop. De grote vraag is daarom: waarom Toolbox? En waarom niet baseren op een bestaand framework als Symfony.

Deze vraag heeft meerdere antwoorden, welke ieder even belangrijk zijn,

  1. lange termijn visie (5+ jaar)
  2. transactionele database acties
  3. modulaire opzet
  4. code generator
  5. no-code / low-code1. Lange termijn visie
Veel open source projecten hebben een support termijn van 2 jaar, regelmatig zonder upgrade-path. In de praktijk is het erg veel werk up-to-date te blijven en moeten er regelmatig grote onderdelen worden herbouwd.

De visie voor Toolbox is om 5 tot 10 jaar support te leveren.

2. Transactionele database acties
Iedere sql-query in Toolbox is transactioneel. Door gebruik te maken van het zogeheten 'proxy-pattern' - dit is een programmeerstrategie - worden queries in 1 transactie gebundeld. Als er een aanpassing aan bijvoorbeeld een factuur wordt gedaan, wordt of alles of niets uitgevoerd.

3. Modulaire opzet
Dankzij de modulaire opzet is het eenvoudig losstaande functionaliteiten/modules te ontwikkelen voor Toolbox, waarbij optimaal geprofiteerd kan worden van updates en functionaliteiten van het systeem.

4. Code generator
In de praktijk komt bij het bouwen van software repetitief werk kijken. Vaak moeten er formulieren worden gemaakt, overzichten, Excel exports/rapportages, tabel-mapping, etc. De code-generator module kan meer en meer van dit soort werkzaamheden automatiseren.

Het voordeel van een code-generator is zowel eenvoud in gebruik als standaardisatie. Iedere programmeur heeft z'n eigen methodieken, door het genereren van code middels de code-generator komt hier een eind aan.

5. No-code / Low-code
Als een computer een actie moet uitvoeren gaat dit middels programmeercode: no-code/low-code is een sprookje.

Bedrijven die no-code/low-code systemen aanbieden, bieden in de praktijk ontwikkelplatformen en code-generatoren aan. Toolbox is hard op weg dergelijke functionaliteit out-of-the-box te leveren.

Kennis maken of meer weten? Bel 085 002 0095 of bekijk de contactpagina.


Meer over Toolbox >


 

Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing