Software laten maken op basis van open source

itxplain ontwikkelt software en database applicaties op basis van open source. In de regel wordt het eigen ontwikkelde systeem toolbox hiervoor gebruikt, maar mocht u een voorkeur hebben voor een ander project of reeds een bestaand systeem hebben is dat ook mogelijk.

Open source betekend niet dat uw bedrijfsgeheimen op straat liggen. Uiteraard moet u opletten voor welke licentie u kiest. De insteek is dat de 'core' van het systeem met generieke functionaliteit reeds ontwikkelt is en hergebruikt wordt. Modules ontwikkelt speciaal voor uw bedrijf worden niet vrijgegeven.

Reeds uitgevoerde projecten variëren van kleine administratiesystemen tot complexe maatwerk ERP-/CRM-systemen met API-koppelingen naar andere partijen.

De doorlooptijd van start tot ingebruikname is in de regel 1 tot 3 maanden.
 

 

Wat is itxplain

     

 

Werkwijze

Vooraf wordt besproken wat de wensen zijn en wordt er geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn voor het gewenste budget. Vervolgens wordt een plan van aanpak met roadmap gemaakt en start na akkoord de ontwikkeling. De bouw wordt zoveel mogelijk opgedeeld in fases en iteratief ontwikkelt. Op het moment dat het product rijp genoeg is kan deze in productie worden genomen.

Voor de ontwikkeling van software wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van open source systemen. Omdat de meeste software dezelfde basisfunctionaliteit nodig heeft is toolbox gemaakt. Dit is een modulair systeem om bedrijfssoftware te maken, met een focus op korte doorlooptijden. Een soort "WordPress voor bedrijfssoftware". Hiervan kunt u een demonstratie krijgen, zodat u van te voren weet hoe het systeem er uit komt te zien en aanvoelt!

Voor afstemming en kennisoverdracht kan er op locatie worden gewerkt.Methodiek van werken

 

Migratie

Mocht u reeds een bestaande database of systeem hebben, dan is het meestal mogelijk deze gegevens geautomatiseerd te importeren. Verstandig is om dit tijdens het testen te doen en kort voordat het systeem in productie gaat.

 

Oplevering

Projecten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd,

Fixed price, ontwikkelt voor een vooraf afgesproken bedrag
Uurbasis, op basis van nacalculatie
Abonnementsbasis, de software wordt door ons ontwikkelt en na voltooiing aangeboden als dienst voor een abonnementsprijs


De software kan zowel cloud-based worden aangeboden alsook geïnstalleerd worden op uw server. Zowel Windows Server als Linux wordt ondersteund.

 

Contact

Vragen of meer informatie? Neem dan contact op of bel 085 002 0095
Administratiesoftware, maatwerksoftware, registratiesoftware en bedrijfssoftware voor midden- en kleinbedrijf, zorg, onderwijs en meer!Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing