Wat is WebRTC ?

Als freelance web programmeur houd ik de laatste trends in de gaten. Op de backend heeft Python een aardig opmars gemaakt en op de frontend ReactJS & Angular i.c.m. bootstrap voor css. Daarnaast zijn er andere trends zoals websockets, waarmee het mogelijk is push-berichten te sturen op websites.

Een trend die even langs me heen ging was WebRTC. Google investeert sinds 2010 in deze technologie. Sinds de overstap van Microsoft's browser Edge naar webkit wordt deze technologie ondersteund door alle grote browsers.

Nu de vraag, wat is WebRTC? Web Real-Time-Communication is een technologie om verschillende browsers direct met elkaar te kunnen laten communiceren voor bijvoorbeeld het gebruik van videobellen of het delen van een beeldscherm. Door gebruik te maken van een zogeheten 'STUN'- en 'TURN'-server kunnen twee browsers op verschillende PC's direct verbinding met elkaar krijgen, zelfs in een zogeheten NAT-omgeving.

Als het niet lukt direct verbinding te maken, wordt er teruggevallen op een zogeheten relay-server, de TURN-server.

In het geval van een videoconference-call wordt er vaak gebruik gemaakt van een WebRTC server zoals Kurento of Janus waarmee verschillende streams kunnen worden samengevoegd. Zonder gebruik te maken van deze technologie zouden alle streams naar alle browsers moeten worden verzonden, wat veel bandbreedte kost.

Bent u opzoek naar een programmeur of wilt u meer te weten te komen over WebRTC? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. In het verleden is bijvoorbeeld reeds een support-tool ontwikkelt om gebruikers direct hun scherm te laten delen vanuit hun webbrowser!

- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing