Programmeren op basis van standaarden

Programmeren op basis van standaarden. Hoewel dit logisch klinkt komt het in de praktijk vaak voor dat mensen zelf het wiel opnieuw gaan uitvinden.

Recent liep ik bijvoorbeeld tegen een opdracht aan voor het toevoegen van een kalender aan een crm-systeem. Hoewel het in eerste instantie het makkelijkst lijkt zelf de functionaliteit te bedenken, is het verstandiger om te kijken of er een standaard bestaat. Voor dit onderwerp wist ik dat er een 'iCalendar' standaard bestond, de 'RFC 5545'. Hoewel het een pittig document is - 168 pagina's - heeft het heel veel tijd gescheeld dit door te lezen en te implementeren op basis van deze specificaties.

Het grote voordeel was o.a. dat alle functionaliteit reeds uitgedacht, bijvoorbeeld welke manieren van terugkerende planningen er zijn,

Daarnaast hebben heel veel andere software ook hun software afgestemd op deze standaard. Het voordeel hiervan is dat het eenvoudig is de gebouwde webmodule te koppelen aan kalendersoftware van Microsoft Outlook, Apple/iCal, en meer.


- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing