Php onder IIS installeren en configureren

itxplain streeft er naar oplossingen te bouwen op basis van open source. Van operating-system tot software. In de praktijk komt het regelmatig voor dat er binnen organisaties meer kennis is van Windows-servers dan van Linux. Daarom kunnen gebouwde oplossingen uiteraard ook op Windows Server onder Internet Information Service - IIS - draaien.

Om IIS te configureren met Php zijn de volgende twee downloads nodig,


Php komt niet gebundeld met de Visual C++ Redistributable-package, daarom moet deze eerst los gedownload & geinstalleerd worden. Het installeren hiervan is een kwestie van dubbelklikken en de wizard volgen. Als deze niet is geinstalleerd wordt er een foutmelding getoond dat VCRUNTIME140.dll mist.

Php onder IIS configureren vereist meerdere stappen. De eerste is het unzippen van Php in C:\php

Vervolgens kan vanaf een dos-prompt gekeken worden of Php werkt door in te tikken: C:\php\php -v


De volgende stap is zorgen dat de IIS 'CGI'-feature aan staat. Dit kan worden ingesteld via verkenner, rechtermuisknop op PC, ‘Manage’, IIS, ROLES AND FEATURES, Web Server (IIS) => Web Server => Application Development => CGI

Vervolgens kan een zogeheten "Handler Mapping" toeworden gevoegd in IIS. De instellingen hiervan zien er als volgt uit,
Nadat deze handler mapping is toegevoegd werkt in principe Php onder IIS. De php.ini wordt standaard geladen vanuit C:\windows\php.ini. Als je dit wilt aanpassen naar C:\php\php.ini, kan de FastCGI-instellingen van php-cgi.exe aanworden gepast. Hiervoor moet een PHPRC-omgevingsvariabele gezet worden, PHPRC=C:\php,
Let op dat bij wijzigingen in de php.exe iis herstart moet worden.


Ook is het verstandig nog een extra 'Standard document' toe te voegen voor 'index.php'. Zo worden deze bestanden automatisch geladen als een directory wordt opgevraagd.

Bekijk de video op https://www.youtube.com/watch?v=QyEUZDwp0IM- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing