Migreer Php 7 naar Php 8

Php 7 was uitgebracht in december 2015 en actieve ondersteuning in november 2021. Beveiligings issues en bugs zullen opgelost worden tot en met november 2022. Het is dus verstandig voor die tijd je Php applicatie gereed te hebben voor  Php 8.

Bij het migreren naar Php 8 is de kans groot dat er tegen compatibiliteitsproblemen aangelopen wordt. Als deze issues in libraries van derden zitten, is vaak het updaten van de library de oplossing. Daarbij moet natuurlijk wel worden gekeken of alles nog hetzelfde werkt - de API niet verandert is. Uiteraard kunnen er ook problemen optreden in de eigen programmeercode.

itxplain kan deze migratie uiteraard uitvoeren. Het plan van aanpak hangt af van de situatie. Betreft het een kleine applicatie, waarbij het niet erg is als deze er een keer een uur uit ligt? Dan kan de migratie vlot gaan door direct de programmeercode te wijzigingen en in een test-omgeving te zetten. Als deze akkoord is wordt het live gezet en de eerste dagen gemonitord, zodat bugs direct kunnen worden opgepakt.

Als het een grotere omgeving betreft, kan er een zogeheten OTAP-straat worden opgezet - Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie. Hierbij zal worden geïnventariseerd welke functionaliteiten er zijn, test-protocollen worden opgezet en gemigreerd. Nadat alles uitgebreid getest is, kan alles in een dal-uur live worden gezet.

Vragen? Neem dan direct contact op via 06 25 327 459 !
 
- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing
Php programmeur | Maatwerk software Alkmaar | Maatwerk software Heerhugowaard | Maatwerk software Purmerend | Maatwerk software Zaandam | Software laten maken | Freelance php programmeur Afbouw maatwerk software Blogs