Software laten ontwikkelen

Inleiding

Maatwerk software ontwikkelen is in de regel een redelijk kennis intensief proces. De reden hiervoor is dat het vele disciplines bevat, zoals:


Software ontwikkeling zelf bestaat ook nog eens uit diverse disciplines, waardoor er weinigen zijn die alle aspecten beheersen.

Hoe vreemd het ook klinkt uit de mond van een bedrijfssoftware ontwikkelaar, als u de mogelijkheid heeft adviseren wij u geen maatwerk software te laten bouwen. Bij itxplain wordt er dan ook gestreefd naar 'afbouw' software, op basis het eigen ontwikkelde framework. Hierdoor worden de kosten voor grote delen van het programma gedeeld over meerdere klanten. Alleen de modules specifiek voor uw organisatie worden gebouwd.

Als volgt een overzicht van onze werkwijze.

Stap 1, contact

Graag komen we langs om te bespreken waarvoor u maatwerk bedrijfssoftware wilt laten bouwen. Hierin zullen wij object advies geven, door ook te kijken naar bestaande software. Vaak is het mogelijk met grote softwarepakketten van bijvoorbeeld Microsoft aanpassingen aan te brengen middels scripting, waarmee uw probleem misschien al wordt opgelost. Ook is er veel open source software beschikbaar.


Stap 2, voorstel

Naar aanleiding van het gesprek zullen wij u een voorstel doen. Dit voorstel wordt opgezet als werkdocument, om uw organisatie in het proces te betrekken. Voor het bouwen van de software hebben wij immers uw expertise nodig.


Stap 3, afstemming en plan van aanpak

Naar aanleiding van het voorstel, zal dit met u verder worden uitgewerkt naar een plan van aanpak. Hier zal ook worden gekeken of het handig is om bepaalde werkzaamheden bij u op locatie uit te voeren of vanaf afstand. Vanaf deze fase zullen de gebruikers van het nieuwe systeem bij het project betrokken worden.


Stap 4, bouw en oplevering

Het klinkt misschien vreemd dat bouw en oplevering in 1 stap zit. Er wordt naar gestreefd u zo snel mogelijk bij de bouw van de software te betrekken. Omdat het vaak onmogelijk is 100% vooraf af te stemmen, laten wij u graag zo snel mogelijk zien wat er gebouwd wordt. Omdat applicaties tegenwoordig web-based zijn, kan u toegang krijgen tot de ontwikkelomgeving. Op deze manier kunt u bij vragen van onze kant zien waar aan gewerkt wordt en tijdens de bouw al direct feedback geven.Stap 5, hosting en onderhoud

Afhankelijk van het soort applicatie, is er in bepaalde gevallen hosting en onderhoud nodig,

  1. webapplicaties moeten op een webserver draaien
  2. het kan zijn dat bugs zich in de loop van de tijd zich pas voor doen
  3. de stand van de techniek verandert


Er zijn vele aspecten waardoor bugs zich pas na in gebruik name zich voor gaan doen. Het kan ook zijn dat er gebruik wordt gemaakt van componenten waar bugs in blijken te zitten.

Ook ontwikkelen webbrowsers en besturingssystemen zich continu. Hierdoor kan het zijn dat er fouten ontstaan door wijzigingen in deze programma's.

Het is verstandig hier rekening mee te houden en vooraf te bespreken.


Meer informatie?

Wilt u meer weten wat itxplain voor u kunt betekenen? Neem contact met ons op!- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing