HTML5 Image editor maken

Recent is gestart met een 'proof of concept' voor een CMS-systeem voor de bouw van websites op basis van toolbox. Uiteraard bestaan er al vele content-management-systemen, waarvan WordPress inmiddels de meest populaire is. De onderscheidingspunten punten van dit systeem zijn,


Omdat gebruikers met regelmaat foto's uploaden in het originele formaat, komt het regelmatig voor dat er op websites foto's in hele hoge resolutie worden getoond van enkele MB's. Hiervoor is een tool ontwikkelt zodat web-based een aantal acties kunnen worden uitgevoerd,


Voorbeeld html5 image editor icm PhpMiddels de <canvas>-tag  is het sinds HTML5 mogelijk een 'canvas' te maken waarop een afbeelding kan worden getoond en gemanipuleerd. Omdat foto's soms erg groot worden geupload is het mogelijk te zoomen, waardoor een foto in een browserscherm past. Daarnaast wordt er een vierkante rand getoond om aan te geven waar de foto gecropt kan worden.

De programmeercode voor deze functionaliteit is te vinden op github, https://github.com/tratz84/toolbox-fastsite/blob/master/modules/fastsite/public/lib/media-edit-image.js is vrij te gebruiken.

In de browser wordt bijgehouden welke manipulaties er hebben plaats gevonden. Zodra op 'Opslaan' wordt geklikt wordt dit doorgestuurd naar de server, waarna de afbeelding daadwerkelijk wordt aangepast via Imagick of Php's GD-library.
- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing