Exact Online API middels JSON

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Exact Online heeft de mogelijkheid alle gegevens in een administratie op te vragen en aan te passen middels een JSON of XML API. De precieze mogelijkheden zijn te vinden in de referentie documentatie. 

De authenticatie gaat via het 'OAuth'-protocol. Dit werkt door de gebruiker in z'n browser naar een speciale url op start.exactonline.nl te sturen met als parameter een terugkeer-url. Hier kan de gebruiker vervolgens zich aanmelden bij ExactOnline. Als dit succesvol is gelukt wordt de gebruiker teruggestuurd op basis van de terugkeer-url.

Als de gebruiker terugkomt in z'n browser op de aangegeven url, wordt er een code mee gegeven in de url. Middels deze code kan een aanroep gedaan worden in de programmeercode om een zogeheten 'access_token' aan te vragen. Als dit succesvol is kunnen er aanroepen naar de ExactOnline REST-API gedaan worden.

De API van ExactOnline kan via XML en via JSON worden aangesproken. Standaard is de communicatie via XML, als er in de request-header wordt aangegeven dat de aanvraag JSON is, wordt er een json response teruggegeven.

De mogelijke gegevens die op kunnen worden gevraagd zijn,


Bent u opzoek naar ondersteuning of (freelance) programmeur voor een API koppeling met Exact Online? Neem dan contact op om meer te weten te komen!
- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing