Casus: Business Central OAuth2 koppeling

Navision is omgedoopt tot Business Central, en daarmee komen ook de nodige aanpassingen met betrekking tot API koppelingen. Voorheen was het mogelijk gebruik te maken van basic authentication. Hierbij gebruikte je de loginnaam in combinatie met een webservice key die voor de gebruiker is aangemaakt.

Inmiddels is dit uitgefaseerd en is het alleen nog maar mogelijk te authentiseren middels OAuth2. Hiervoor dient een app geregistreerd te worden in Azure. Deze App moet vervolgens gekoppeld worden op Client ID in Business Central. Daarna kan er een zogeheten Bearer token worden opgehaald middels OAuth2.

Dataflow Business Central OAuth2 koppeling


De OAuth request is een http-redirect url van de browser naar het Azure platform. Deze vraagt vervolgens bevestiging om toestemming te geven aan de applicatie.

De OAuth response is een http-redirect vanuit het Azure platform naar uw applicatie.\

Middels een API-call kan vervolgens de Bearer-token opgehaald worden, waarmee API-calls naar het Business Central platform kunnen worden uitgevoerd. De standaard hiervoor is tegenwoordig OData 2.0, wat een zogeheten JSON-API is.

 

Bent u opzoek naar een programmeur voor ondersteuning van API koppelingen met Business Central? Neem dan contact op voor meer informatie!

 

 

- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing
Php programmeur | Maatwerk software Alkmaar | Maatwerk software Heerhugowaard | Maatwerk software Purmerend | Maatwerk software Zaandam | Software laten maken | Freelance php programmeur Afbouw maatwerk software Blogs