Achtergrond: ownCloud & Nextcloud

ownCloud is een webapplicatie waarmee eenvoudig bestanden kunnen worden uitgewisseld, vergelijkbaar met Dropbox. Het voordeel van ownCloud is dat dit open software is, waardoor je je eigen ownCloud-server kan opzetten en volledig beheer over je eigen bestanden hebt.

Daarnaast heeft ownCloud tools om eenvoudig de bestanden te synchroniseren met verschillende besturingssystemen, waaronder


Naast bestandsopslag is het ook mogelijk apps te ontwikkelen. Bestaande apps die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden zijn,

Recent is de founder van ownCloud een fork begonnen, genaamd Nextcloud. De reden hiervoor is, omdat hij zich meer wilt inzetten voor het bouwen van verschillende apps en deze gratis wilt aanbieden.

Van de huidige ownCloud bestaan twee edities, de community- en de enterprise-variant. Nextcloud heeft als filosofie alles vrij te geven en meer focus te leggen op extra apps.

Als u functionaliteit wilt die niet standaard ondersteund wordt door ownCloud, kunnen wij deze voor u ontwikkelen.

Wilt u meer weten over ownCloud, dan komen wij graag een keer langs of kunnen u een eigen demonstratie-omgeving ter beschikking stellen. Om direct Nextcloud te bekijken, kunt u gebruik maken van de publieke demonstratie-omgeving.

 

- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing