Microsoft Access migreren naar Php en MySQL

Convert Access to mysql / phpIn de praktijk komen wij met regelmaat software tegen die gebouwd is door een werknemer die wel handig is met Microsoft Access. Access is een erg handige tool waarmee snel een applicatie kan worden gebouwd. Zeker kleine projecten, waarvan het 100% zeker is dat het klein blijft. Het gevaar schuilt er in als deze groter wordt en onderdeel gaat worden van de interne bedrijfsvoering.

Ik noem dit een gevaar, omdat in de praktijk applicaties gemaakt in Access ‘scherpe’ randjes blijven houden. Invoerschermen zijn makkelijk te maken, maar vergen soms kennis van Access in het gebruik. Alle pc’s moeten dezelfde Access versie hebben en Windows-taal, anders kan dit problemen. Ook worden Access applicaties onoverzichtelijk in de ontwikkeling op het moment dat deze groter worden.

Zodra een applicatie dan ook groter dreigt te worden dan vooraf ingezien, adviseren wij om deze te bouwen in een andere taal. Itxplain kan u helpen uw Microsoft Access applicatie te migreren naar een Php-omgeving. Bij de migratie moet onderscheid worden gemaakt tussen de data en de programmeercode. De data kan automatisch worden gemigreerd. De programmeercode zal opnieuw ontwikkelt moeten worden.

Het opnieuw schrijven van de programmeercode is natuurlijk een hoop werk, maar geeft ook de mogelijkheid om dingen te herzien. Een praktijkvoorbeeld is een Access 97 applicatie waar aan meer dan 10 jaar was gebouwd. Hoewel het 1,5 maand fulltime kostte om dit te migreren + herschrijven naar Php, waren er ook allerlei problemen opgelost. Daarnaast is de applicatie nu web-based, wat personeel makkelijker vindt in het gebruik. Ook waren er bugs opgelost, die in Access bleven liggen.

Wilt u weten wat itxplain voor u kunt betekenen? Neem dan contact op!

- Bent u opzoek naar een Php of Java programmeur voor uw website of applicatie? (freelance / detachering)
- Losse tickets, opdrachten, of gehele projecten in de planning?
- Systeembeheer van Linux of Windows Server ?

Dan kom ik graag met u in contact! Meer informatie over mij vindt u hier.
Sitemap | Op alle producten & diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing